Skip to main content

Oefenen tijdens storm Ciara (video)

Datum: zondag 09 februari 2020 | Sectie: Enkhuizen

Vandaag trok storm Ciara over het land. Er werdt geadviseerd om de weerberichten en de waarschuwingen in de gaten te houdenen zoveel  mogelijk thuis te blijven, maar voor opstappers van de KNRM is het juist een mooi moment om te oefenen. Wanneer het er echt om spant, willen de redders goed voorbereid het water op gaan.

Routines, die nodig zijn tijdens acties onder slechte weersomstandigheden, moeten erin slijten. Zodat je het al een keer hebt meegemaakt, weet hoe de reddingboot reageert, hoe je navigeert en hoe je je staande houdt aan boord van een temidden van onstuimige en soms metershoge golven. En toch is het, als het er echt om spant, niet zonder risico. Want elke tocht met de reddingboot boven windkracht zeven is in noodgevallen geen plezierreisje. En dan is het prettig om te weten dat je goed opgeleid en geoefend bent.

Vandaag waren er zware windstoten 120 kilometer per uur, met uitschieters naar 130 km per uur in de kustprovincies. In de loop van de middag gingen onze vrijwilligers met de beide Enkhuizer reddingboten het IJsselmeer op voor een stormoefening. Aan het eind van de middag hadden weer een groot aantal opstappers hun vaardigheden beproefd. Veilig uit, veilig thuis is ons motto.

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.