Skip to main content

Zeiljacht met motorstoring

Datum: vrijdag 29 november 2019 | Sectie: Egmond aan Zee

Vrijdagavond omstreeks 20.30 uur krijgt de bemanning van KNRM station Egmond alarm voor een zeiljacht met motorstoring voor de kust van Bergen.

Een klein half uur na het alarm ligt de reddingboot Adriaan Hendrik langszij en zet een opstapper over. De opstapper doet diverse pogingen om de motor aan de "praat" te krijgen maar tevergeefs.

De reddingboot komt nogmaals langszij en zet een tweede opstapper over, beide mannen brengen vervolgens de sleepverbinding tot stand. Met een snelheid van zo'n 8 knopen wordt koers gezet richting IJmuiden, alwaar de sleep omstreeks middernacht de haven binnen loopt.

Het onfortuinlijke zeiljacht wordt afgemeerd in de Seaport Marina.

Na het opnemen van de gegevens keerd de Adriaan Hendrik terug naar Egmond, om 01.00 uur is de reddingboot weer uitrukgereed.

inzet : 2019/20

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.