Skip to main content

Be Traceable!

Datum: zaterdag 04 juni 2022 | Sectie: Egmond aan Zee

Zaterdagavond krijgt de bemanning van KNRM Egmond aan Zee alsmede de bemanning van de Kustwacht-helikopter (Rescue 08) alarm voor een vermiste kitesurfer ter hoogte van Egmond Binnen.

Vanuit een van de huisjes op het strand wordt een kitezeil waargenomen, gezien de afstand is het niet duidelijk of er ook een surfer bij het zeil in het water ligt.

De reddingboot Adriaan Hendrik en de Rescue 08 komen vrijwel gelijktijdig aan in het zoekgebied. Na de eerste zoekslag ziet de bemanning van de helikopter het kitezeil drijven, echter geen enkel spoor van de surfer. Het kitezeil wordt opgepikt door de bemanning van de reddingboot, de safety release is aangesproken dus het is aannemelijk dat de surfer nog in het water ligt.

De reddingboot en de helikopter gaan verder met het afzoeken van het zoekgebied terwijl de bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig opzoek gaat naar verdere aanknoppingspunten betreffende de vermiste surfer.

Na de melders te hebben gesproken rijdt men verder naar het strandpaviljoen in Egmond Binnen, hier komt de bevestiging dat de kitesurfer reeds uit het water is. In het uur voorafgaand aan het alarm heeft een kitesurfer zijn kite moeten laten gaan maar is zelf veilig aan wal gekomen.

Deze gegevens worden doorgegeven aan de dienstdoend operator bij de Kustwacht waarna wordt besloten dat de zoekactie kan worden gestaakt.

Be Traceable!
Als je met klein (surf)materiaal het water op gaat, kan het gebeuren dat je je kite, board, zeil, boot of ander materiaal kwijtraakt. De KNRM heeft een speciale Be Traceable-sticker om op je board/ boot en/of materiaal te plakken, waarop je je eigen naam en mobiele nummer kunt invullen.

Je maakt het iedereen (inclusief jezelf!) makkelijker als jouw mobiele telefoonnummer op je materiaal staat. Je hebt je materiaal snel terug en je bespaart de redders zeer kostbare en nodeloze zoekacties. Laat de Kustwacht/ KNRM niet onnodig naar jou zoeken, wanneer je veilig aan wal bent, maar je materiaal nog rond drijft.

Bestel de Be Traceable stickers!

Inzet: 2022/09

Foto: Jos van Duin, Sudden Media

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.