Skip to main content

Viskotter maakt water

Datum: vrijdag 13 maart 2020 | Sectie: Breskens

Vrijdagavond is reddingboot Zeemanshoop samen met brandweer Breskens uitgerukt voor een viskotter die water maakte. Met 3 pompen is er aan de slag gegaan en de kotter leeggepompt.

Vrijdagavond ontvangt een schipper van reddingboot Zeemanshoop een telefoontje dat een viskotter lager in het water ligt dan normaal. De schipper besluit een kijkje te nemen, als hij aankomt in de haven ligt de kotter serieus lager in het water dan normaal. De schipper neemt contact op met de alarmcentrale om de brandweer te waarschuwen en de Nederlandse kustwacht wordt gevraagd om de reddingboot bemanning te alarmeren.

Snel na alarm is de brandweer en reddingboot ter plaatse. Er worden in het visruim 2 pompen ingezet en in het voorste ruim ook nog een pomp. Extra pompcapaciteit wordt vanuit KNRM Cadzand gevraagd, maar blijkt later niet nodig. Er wordt contact gezocht met de eigenaar en de lekkage opgespoord. 

Als de lekkage gedicht is blijkt dit zeer effectief en is binnen korte tijd het schip zo goed als leeg. De zeer dankbare eigenaar en donateur bedankt de bemanningen van brandweer en KNRM en gaat iedereen retour station.

 

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.