Skip to main content

Vaartuig dreigt te zinken

Datum: zaterdag 13 maart 2021 | Sectie: Breskens

Vanmiddag wordt reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd door het Kustwachtcentrum vanwege een zinkend vaartuig in Buitenhaven Vlissingen. Nadat de brandweer ons vraagt te assisteren, vaart de reddingboot uit. Ter plaatse blijkt de situatie met behulp van pompcapaciteit van de brandweer en het vaartuig zelf onder controle te zijn. De Zeemanshoop blijft stand-by totdat het vaartuig veilig in de sluis ligt en gaat daarna retour naar Breskens.

 


Begin deze middag krijgen we een Prio 1 alarmering van het Kustwachtcentrum; er blijkt een vaartuig in de Buitenhaven van Vlissingen zinkende te zijn. Op verzoek van de brandweer worden we met spoed ter plaatse gevraagd en dus vaart reddingboot Zeemanshoop kort na alarm uit richting Buitenhaven Vlissingen. Nadat we contact gelegd hebben met de bevelvoerder van de brandweer en we ter plaatse zijn, is duidelijk dat het vaartuig aan het zinken is. Op dat moment lijken de pompen van de brandweer en het vaartuig voldoende te zijn en wordt ons gevraagd om pompcapaciteit stand-by te houden. Als na een tijdje blijkt dat de situatie onder controle is, worden brandweer en KNRM bedankt voor de assistentie. Het vaartuig zal door de sluis naar de binnenhaven gebracht worden om daar uit het water gehaald te kunnen worden. Als dit veilig gebeurd is, vertrekt de Zeemanshoop richting Breskens.

 


Tijd: 13.07 uur
Wind: ZW 8 Bft.
Zicht: matig >3 mijl

 

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.