Skip to main content

Nieuwe beroepsschipper KNRM-reddingstation Breskens

Datum: dinsdag 21 januari 2020 | Sectie: Breskens

Na iets meer dan zes maanden is er een nieuwe beroepsschipper bij het KNRM-reddingstation in Breskens. Martijn Groen, nu nog woonachtig in Leiderdorp maar een geboren en getogen Vlissinger, start per 1 februari 2020 met zijn nieuwe uitdaging als beroepsschipper.

De motivatie om te solliciteren naar de beroepsfunctie voor Martijn was uiteindelijk simpel: “Meer thuis zijn en het voornaamste; weer terug naar Zeeland!”. Met een leeftijd van 26 jaar behoort Martijn tot de jongste beroepsschippers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Dit ziet hij zelf als een kans en een mooie uitdaging. “Ik begin vanaf nul en doorloop, weliswaar wat versneld hier en daar, het normale traject van aankomend vrijwillig bemanningslid naar uiteindelijk een beroepsschipper”, aldus Martijn.

Tijdens dit traject leert Martijn de KNRM kennen met alles wat daarbij komt kijken. Dit doet hij deels op het reddingstation in Breskens, waar hij dan ook de bemanning zal leren kennen en vice versa, en deels op het KNRM-kantoor in IJmuiden en een aantal andere reddingstations.

De aanstaande beroepsschipper heeft voorheen gewerkt bij Royal Wagenborg en is momenteel werkzaam op de chartervaart waarbij hij de nodige nautische ervaring heeft op gedaan. Per 1 februari start Martijn in zijn functie als beroepsschipper om zo de wereld van de KNRM te leren kennen.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.