Skip to main content

Motorboot strandt op strand Breskens

Datum: vrijdag 23 juli 2021 | Sectie: Breskens

Vrijdag is reddingboot Zeemanshoop 2 keer uitgevaren voor een motorboot die op het strand van Breskens was vast komen liggen na motor problemen te hebben. 

Vrijdagmiddag verlaat een motorboot de haven van Breskens als het net buiten de haven monding motor problemen krijgt. De motorboot probeert het anker nog uit te zetten maar helaas houdt deze niet. Er is een peilboot in de buurt en probeert nog te helpen maar dit mislukt. Via de KNRM Helpt Alarmcentrale wordt er gevraagd of reddingboot Zeemanshoop te hulp kan komen waarop even later dan ook de piepers van de reddingboot bemanning afgaan. 

Kort na alarm vaart de reddingboot uit en is snel ter plaatse. De reddingboot probeert een sleepverbinding te maken maar door dat de boot al te ver op het strand zit is de reddingboot niet in staat om dicht bij genoeg te komen om de sleep verbinding te maken. Er wordt besloten om te wachten op hoog water.

Iets voor middernacht wordt de bemanning van de reddingboot voor de tweede keer gealarmeerd. Twee opstappers gaan te voet naar het strand waar de boot ligt. De reddingboot gaat ter plaatse en geeft een sleepverbinding over aan de te opstappers die bij de boot staan. Er moet nog even gewacht worden tot er voldoende water bij de boot is maar al snel is de boot vlot en kan achter de Zeemanshoop mee naar Breskens. 

Tijdstip alarm: 17:52 en 23:45 uur
Wind: Noord-Oost 3 bft.
Zicht: Goed (later donker)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.