Skip to main content

Kite gevonden door binnenvaarder

Datum: zaterdag 20 februari 2021 | Sectie: Breskens

Zaterdagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een kite die was aangetroffen door een binnenvaartschip. Na een korte zoekactie blijkt de surfer met zijn spullen op het strand te staan.

Zaterdagmiddag treft een binnenvaartschip aan boei 2A bijna in het hoofdvaarwater op de Westerschelde een kite zeil aan zonder persoon. Er wordt onmiddelijk melding gemaakt bij de Nederlandse kustwacht die de bemanning van reddingboot Zeemanshoop alarmeert.

Zeven minuten na alarm vertrekt de reddingboot in Breskens richting de opgegeven positie. De RWS 78 van rijkswaterstaat is op dat moment ook onderweg naar de opgegeven positie. Als de reddingboot bijna ter plaatse is wordt de kite door iemand op het strand opgehaald net als zijn board, dit wordt door de bemanning van het rijkswaterstaat vaartuig gezien. Aangezien er niet duidelijk is of er iemand nog in problemen is begint de reddingboot zoekslagen te maken. Even later voegt ook politie vaartuig P-41 zich bij de zoekactie

Omdat er geen mogelijk is door de vele surfers die op dit moment van het mooie weer aan het genieten zijn om een persoon op de wal te zetten door de Zeemanshoop wordt er een politie eenheid gevraagd te vragen of de persoon die gezien is met de kite ook de surfer is. De desbetreffende surfer is inderdaad los geweest van zijn materiaal. Aan de hand van dit verhaal wordt er besloten de zoekactie af te blazen en kunnen alle eenheden terug naar hun post.

Tijdstip alarm: 14:15 uur
Wind: Zuid 6 bft.
Zicht: Goed 

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.