Skip to main content

Ankerlijn geeft startproblemen

Datum: woensdag 06 november 2019 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is woensdag aan het einde van de ochtend uitgevaren voor een visboot met motorproblemen voor Vlissingen. De visboot is op sleep genomen en veilig afgemeerd in Vlissingen.

Twee vissers waren aan het vissen voor Vlissingen en besloten om weg te gaan. Ze proberen de motor te starten maar deze werkte niet en ze vermoedden dat het andertouw in de schroef gedraaid zat. Omdat ze dichtbij de vaargeul lagen en ook die kant op dreigde te drijven besluiten ze hulp in te roepen via de Nederlandse Kustwacht.

De kustwacht laat de piepers van de Zeemanshoop afgaan en kort na alarm vertrekt de bemanning richting de visboot. Ter plaatse is er een sleepverbinding gemaakt en is het op sleep genomen naar de buitenhaven van Vlissingen. Toen de visboot veilig afgemeerd werd bedankte de donateur de bemanning en is de Zeemanshoop weer retour station gegaan.

Tijdstip alarm: 10:49 uur
Wind: Zuid-Oost 4 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.